Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

12η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

 

12η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας καθιέρωσε την 12η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας στοχεύοντας στην εξάλειψη της παιδικής εργασίας και της παράνομης διακίνησης παιδιών.
Το μέγεθος του προβλήματος είναι συνταρακτικό: τρία στα δέκα παιδιά διεθνώς εργάζονται σε περιβάλλον επικίνδυνο για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Περίπου το 30% από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.
Εκθέσεις της UNICEF αναφέρουν ότι περίπου 80 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε εξαιρετικά επικίνδυνα επαγγέλματα όπως ορυχεία, λατομεία και άλλες επικίνδυνες δουλειές, με επικίνδυνα υλικά, όπως χημικά, εντομοκτόνα βαρύ μηχανικό εξοπλισμό. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 160 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δουλεύουν σε εξοντωτικά ωράρια με άμεσο κίνδυνο για τη σωματική και ψυχική τους υγεία αντί να μορφώνονται και να παίζουν. Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που υποφέρουν υπό αυτές τις συνθήκες είναι παιδιά μεταναστών και προσφύγων, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο και των δικτύων παράνομης διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου