Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών σε υγρά σε σχέση με το βάρος τους-Normal daily fluid requirements for children based on body weight

Νερό για Υγιεινή Ενυδάτωση των Παιδιών 

 

Επιλέξτε Νερό για Υγιεινή Ενυδάτωση των Παιδιών
Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Μαζί με το γάλα, το σκέτο νερό είναι η καλύτερη επιλογή ποτού για τα παιδιά. Γιατί; Είναι εξαιρετικά υγιεινό με μηδενικές θερμίδες και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Είναι καλό για το σώμα - διατηρεί υγιείς τις αρθρώσεις, τα οστά και τα δόντια, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος στην ενήλικη ζωή. Η καλή ενυδάτωση βελτιώνει τη διάθεση, τη μνήμη και την προσοχή στα παιδιά. Και είναι οικονομικό – το νερό της βρύσης είναι πολύ λιγότερο ακριβό από τα ‘’αθλητικά’’ ποτά, τα αναψυκτικά και τους χυμούς.
Πόσο νερό χρειάζονται τα παιδιά;
 Το σώμα των παιδιών περιέχει ποσοστιαία μεγαλύτερο ποσό νερού από ότι ένα ενήλικας. Γι’ αυτό και τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση από ότι οι ενήλικες. Όσο πιο μικρό είναι το μωρό τόσο περισσότερο νερό περιέχει το σώμα του. Στα νεογέννητα και βρέφη το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 75% του συνολικού σωματικού τους βάρους, ενώ στους ενήλικες αποτελεί περίπου το 60% του συνολικού του βάρους
 



*Περίπου στους 6 μήνες, μπορεί να χορηγηθεί νερό στα βρέφη. Χρειάζονται περίπου 120-240 ml την ημέρα μέχρι να γίνουν ενός έτους, επειδή οι υπόλοιπες ανάγκες σε υγρά καλύπτονται από το μητρικό γάλα ή την φόρμουλα.
*Για να παραμείνουν καλά ενυδατωμένα, τα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών χρειάζονται περίπου 4 φλιτζάνια ροφημάτων την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου νερού ή γάλακτος. Αυτό αυξάνεται για τα μεγαλύτερα παιδιά σε περίπου 5 φλιτζάνια για παιδιά 4-8 ετών και 7-8 φλιτζάνια για μεγαλύτερα παιδιά.
*Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι ποσότητες διαφέρουν ανάλογα με το άτομο και μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστούν ανάλογα με τα επίπεδα δραστηριότητας και τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως η ζέστη και η υγρασία.
 


 



 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου